15 apr. 2009

Ormonsdag

Det var en spännande morgon. Klockan 09.00 riggade vi upp lampor och stativ inne i Skansens terrarie och en av skötarna plockade fram den fetaste skallerorm jag sett. Den var närmare 20 år gammal, men ändå en skönhet att se på. Ormtjusaren la ormen under en hink och sa att när han väl lyfte bort hinken hade vi allt mellan 1 sekund och några minuter på oss, innan ormen ruttnade. Vi fick en halvtimmes poserande, komplett med skallran och väsningar och allt.

Ormarna på Skansen matas med upptinade råttor. Jag frågade om det var en egen liten pseudomarknad att handla med djurkadaver och då sa han att de får betala runt 100 kronor per kilo för en säck djupfrysta råttlik. Vilket är dyrare än en fläskkotlett! Så uppenbarligen finns det folk som tjänar bra med pengar på att föda upp råttor.

Vi fick också se några fina illustrationer på hur skallerormsbett ser ut före och efter behandling. Och det kändes som att det var en bra idé att fotografera orm så här istället för att krypa runt i öknen. Även om vi lär göra det ändå. Ska se om jag kan lägga upp en bild på ormen här lite senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar