31 mars 2009

Kat von D

Hur man gör en dokumentär finns det olika teorier om. En del hävdar att man inte får lägga sig i och att kameran ska göra jobbet. Sedan finns det så kallade naturdokumentärfilmare, som ofta ger moder natur en hjälpande hand. De kan exempelvis lägga lite kött i buskarna för att locka fram vilda djur. Eller som någon Disneyfotograf gjorde, köpa ett gäng undulater och släppa ut en i taget för att få en hök att dyka lite snyggt, där ljuset var bra.

När det gäller männisor har man så klart rätt att ställa frågor till huvudpersonen. Men i möjligaste mån strävar jag efter att vi spontant ska "hamna i ett gäng" eller i alla fall intressanta oväntade spontana situationer. Det lär väl hända, men för att det verligen inte komma tomhänt hem måste man släppa ut lite "undulater". Därför håller vi som bäst på att planera in några möten med intressanta männisor som Simon ska få träffa och fotografera, och jag filma. En av de personer vi jobbar mot just nu heter Kat von D. Hon är kanse mest känd som den snygga tatueraren från LA Ink.

En rolig historia om en liten värld, är att Kat (det heter min syrra också) har släppt en bok nyligen. Den kommer på BTM Books (som ger ut Simons fotobok i höst). En annan rolig anekdot är att Simon för ett tag sedan blev uppringd av en kompis, "slå på TV:n. LA ink håller på att tatuera in ett av dina foton på en tjej." Det var en bild som föreställde en skorpion.

Kat von D är numera gift, eller i varje fall sambo, med Nicki Sixx. Så med lite tur kanske man får filma hans plektrum? Ja, vi är inte där än, men Kat vill träffa oss och vi henne, så nu måste vi hitta ett datum som passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar